Ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας και βουλευτής της Κρατικής Δούμας αποκάλυψε ότι η Ρωσία ήταν πρόθυμη να παράσχει δάνειο προς την Ελλάδα με ευνοϊκό επιτόκιο, αλλά ο πρωθυπουργός Παπανδρέου απέρριψε τη συγκεκριμένη πρόταση.
Ασκεί έντονη κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας τον ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας βρίσκονται στη χειρότερη φάση της ιστορίας τους.

«Ήρθε ο Παπανδρέου στη Ρωσία πέρυσι το Φεβρουάριο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήρθε. Ο ηγέτης της Ρωσίας ήταν έτοιμος να δώσει 25 δισ. ευρώ, δεν έχω λόγο να μην το πω δημοσίως, γιατί έχω ο ίδιος γνώση του ζητήματος. Και ήταν μάλιστα έτοιμος να τα δώσει ως πρώτη δόση βοήθειας στην Ελλάδα, όμως, δυστυχώς. Ήταν δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, οι λεπτομέρειες δεν έχουν πια σημασία, αφού προφανώς οι Αμερικανοί, το ΔΝΤ, και η Ε.Ε. είπαν όχι» τόνισε με νόημα ο κ. Σαββίδης. «Τότε γιατί ήρθε στη Μόσχα ο Παπανδρέου;», διερωτήθηκε. «Για να δει ο ελληνικός λαός ότι συναντιέται με τον Πούτιν;», συμπλήρωσε με συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Ο Ιβάν Σαββίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου, γιατί οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι τόσο παγωμένες, όσο ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια όπως είπε. Όλες οι διακρατικές συμφωνίες έχουν κολλήσει με αποκλειστική ευθύνη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Advertisements