Οι φωτογραφίες στο facebook προκαλούν…

Τέλος δείχνει να μην έχει η εθνικιστική προπαγάνδα από Τουρκία και ΠΓΔΜ, οι οποίες αυτή τη φορά φαίνεται ότι επιστράτευσαν ακόμα και τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά GREEK του αμερικανικού καναλιού abc.

Βλέποντας κανείς τη σελίδα της σειράς στο facebook, έρχεται αντιμέτωπος με δεκάδες φωτογραφίες τουρκικών καταδρομέων, του Τούρκου πρωθυπουργού, χαρτών που χαρακτηρίζουν την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, ενώ δε λείπουν και φωτογραφίες της Κύπρου με την τουρκική σημαία πάνω από τα κατεχόμενα. Αξίζει να προσέξει κανείς ότι σε πολλές από τις λεζάντες των φωτογραφιών υπάρχουν ακροδεξιά, υβριστικά συνθήματα κατά της Ελλάδας.
Η ύπαρξη του φωτογραφικού αυτού υλικού στην επίσημη σελίδα της σειράς στο facebook, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το όνομα του φανταστικού πανεπιστημίου, όπου διαδραματίζεται η σειρά, είναι «Πανεπιστήμιο Ρόδου-Κύπρου» (Cyprus-Rhodes University), αφήνει πολλά ερωτηματικά για τους απώτερους σκοπούς της.
Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν πρόκειται για τουρκική ή σκοπιανή παραγωγή, αλλά αμερικανική, εντείνει τις φήμες που κάνουν λόγο για χρηματοδοτούμενη εθνικιστική προπαγάνδα από έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτές παγκοσμίως, με καταγωγή μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη.

imageimageimageimageimageimage

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/

Advertisements