Έτσι τιτλοφορείται άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild, που ασκεί οξεία κριτική στη συμμετοχή του »αμφιλεγόμενου» ΛΑ.Ο.Σ στη νέα κυβέρνηση.
»Στην Ελλάδα συγκυβερνούν αυτοί που μισούν τους Εβραίους», τονίζει το άρθρο. »Είναι η πρώτη φορά μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974, που ένα δεξιό εθνικιστικό κόμμα συμμετέχει στην εξουσία», επισημαίνεται, ενώ αναφέρεται στις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, που είχε πει στην ίδρυση του κόμματος το 2000: «Είμαστε οι μόνοι αληθινοί Έλληνες. Δεν είμαστε ομοφυλόφιλοι, Εβραίοι και κομμουνιστές».
Τον χαρακτηρίζει ακόμη ως «εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης που εκφράζει το αντισημιτικό μίσος του με εξυβριστικές δηλώσεις».
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο νέο υπουργό Μεταφορών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος, όπως αναφέρεται, συμμετείχε στην οργάνωση νεολαίας της στρατιωτικής χούντας και μακροχρόνια συντάσσεται με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο του Ζαν-Μαρί Λεπέν στη Γαλλία.
Αναφορά όμως γίνεται και στη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, όπως επισημαίνεται, εκδίδει ένα αντισημιτικό φυλλάδιο.
Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων της Γερμανίας, μάλιστα, δηλώνει στην εφημερίδα ότι είναι «είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει» και για αυτό «η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να είναι σκληρή στις διαπραγματεύσεις της».

Πηγή: isotimia.gr

Advertisements