Σοβαρότατη επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και στις κεντρικές, ανατολικές και βόρειες περιοχές του Αιγαίου, πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο αλλά και επικράτηση σφοδρών ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και σε περιοχές αρχικά της Δυτικής και από το βράδυ της Κεντρικής Μακεδονίας με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 10, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 15 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με εντάσεις που τοπικά στα ανατολικά ενδέχεται να φτάσουν τα 10 μποφόρ, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Βόρειο Αιγαίο με εντάσεις που ενδέχεται τοπικά να ξεπεράσουν τα 10 μποφόρ. Θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, με εντάσεις που τοπικά στα βόρεια θα φτάνουν τα 10 μποφόρ. Το βράδυ πάντως στα κεντρικά και νότια τμήματα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς εξασθενούντες σε σχεδόν θυελλώδεις, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα.
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους, εντονότερες μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς. Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και πιθανόν πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, με μικρή εξασθένηση το βράδυ οπότε θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς.
Βροχές κατά περιόδους με πιθανότητα καταιγίδας στα πεδινά, χιονοπτώσεις στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν σε χαμηλά υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 βαθμούς, αλλά το βράδυ θα σημειώσει πτώση. Θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς ισχυρούς.

Πηγή: http://www.meteo.gr/

Advertisements