Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν ξεκίνησε το 2009, αλλά το 2001, την επομένη της ένταξης της χώρας στην Ευρωζώνη, ανέφερε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, εξερχόμενος από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου κατέθεσε για το έλλειμμα του 2009.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, «στα παραπάνω συνηγορούν το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, το οποίο κινείτο σταθερά πάνω από το 3%».
Η χώρα διενήργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες- και η άρση της επιτήρησης το 2007, με τη χαλάρωση που υπήρξε από την τότε κυβέρνηση, ενώ εξακολουθούσαν να υπάρχουν προβλήματα στην ελληνική οικονομία, επιδείνωσε περαιτέρω την οικονομική κατάσταση.
«Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση του εσωτερικού και εξωτερικού χρέους και η πρόβλεψη για έλλειμμα 6% εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ, ενώ το έλλειμμα είχε ήδη φθάσει το 10%» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι υπόμνημα στην Εξεταστική κατέθεσε νωρίτερα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος επέρριψε πλήρως την ευθύνη για τον εκτροχιασμό στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: SofokleousIn.GR

Advertisements