Στο πλαίσιο περιορισμού των δαπανών και του αποτελεσματικότερου ελέγχου, αλλάζει από φέτος η διαδικασία πληρωμής της τελών κυκλοφορίας οχημάτων.
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα πάρουν φέτος το ειδικό σήμα των τελών κυκλοφορίας για το 2013 (το γνωστό αυτοκόλλητο) αλλά θα λάβουν μια απόδειξη από την τράπεζα ότι πλήρωσαν τα τέλη. Το νέο σύστημα θα προβλέπει την ηλεκτρονική έκδοση ειδοποιητηρίων μέσω του διαδικτύου από μια νέα υπηρεσία του ΤAXISNET στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι κάτοχοι οχημάτων πληκτρολογώντας τον αριθμό του οχήματος και, ενδεχομένως, κάποιον κωδικό.
Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια και να προσέρχονται κατευθείαν στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών, χωρίς να απαιτείται να προμηθεύονται αυτοκόλλητα σήματα. Όσοι δεν προσέλθουν να πληρώσουν θα χρεωθούν τα τέλη, ως ληξιπρόθεσμες οφειλές, μαζί με το φόρο εισοδήματος του 2013.
Επίσης, εντός του Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει από τη ΓΓΠΣ διασταύρωση στοιχείων για να εντοπιστούν όσοι φορολογούμενοι-κάτοχοι αυτοκινήτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012.
Συγκεκριμένα, θα διασταυρωθούν τα στοιχεία για όσους δήλωσαν την κατοχή αυτοκινήτων, τα οποία προέρχονται από το αρχείο των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν φέτος, με τα στοιχεία που αφορούν όσους πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας για το 2012.
Όσοι κάτοχοι αυτοκινήτων διαπιστωθεί ότι δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτών που πλήρωσαν τα τέλη για το 2012 θα λάβουν ειδοποιητήρια με τα οποία θα κληθούν να καταβάλουν διπλάσια τέλη.

ΠΗΓΗ: Euro2day, www.real.gr