Μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές έστειλε σήμερα, ημέρα αγιασμού στα σχολεία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ιερώνυμος: Άδικος και διχασμένος ο κόσμος για τα παιδιά μας

Ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας αναφέρθηκε στις αντιφάσεις του κόσμου μας, στην αδικία και το διχασμό της κοινωνίας, στα προβλήματα με τους άστεγους, τους πεινασμένους, καθώς και τους ανθρώπους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Ο κόσμος που ετοιμάσαμε για τα παιδιά μας είναι άδικος και διχασμένος από ένα βαθύ ρήγμα που διαπερνά τις κοινωνίες και τις χωρίζει σε ευημερούσες και μη. Τρομάζουν τα παιδιά μπροστά σε αυτόν τον ανήθικο διαχωρισμό. Φοβούνται αυτόν τον κόσμο στον οποίο συζεί η σιωπή με την οργή και οι ενήλικες αγνοούν τους ανήλικους», αναφέρει ο αρχιεπίσκοπος στο μήνυμα του.

«Έχουμε καθήκον να θυμόμαστε ότι υποσχεθήκαμε στα παιδιά μας τουλάχιστον ένα κόσμο που θα είναι δικαιότερος, περισσότερο φωτεινός και ανθρώπινος. Να θυμηθούμε τον Κομένιο που έλεγε: να διαπαιδαγωγείς σημαίνει να βοηθάς τον κάθε άνθρωπο να σωθεί και να αγωνίζεσαι για την οικοδόμηση μιας ανθρώπινης κοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε με νόημα ο κ. Ιερώνυμος.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων τους προτρέπει:

«Αντικρίστε το σχολείο σας με τα μάτια της δημιουργίας, αναζητήστε τη γνώση που θεμελιώνει ελπίδα και προοπτική. Υπάρχει στα βιβλία σας καλά κρυμμένη, αλλά εύκολα μπορείτε να την ανακαλύψετε. Αρκεί να ταξιδέψετε, να διαβάσετε, να αμφισβητήσετε, να ακούσετε μουσική, να βρείτε το μεγαλείο που σας έχει δωρίσει ο Θεός, στην καρδιά σας».

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, ο αρχιεπίσκοπος τους οποίους εύχεται: «Αυτό το νέο σχολικό έτος να ανοίξετε την καρδιά σας για να κατοικήσει μέσα σας ο Χριστός μας. Να του προσφέρετε τη θέλησή σας για να σας οδηγήσει αλάθητα στην αληθινή πρόοδο».

Πηγή: Newsbomb.gr